6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

POMEM'de 4.dönem mezuniyeti

Amasya'nın Merzifon ilçesi Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) eğitim gören üniversite mezunu polis adayları, 6 aylık hızlandırılmış eğitimin ardından mezun olarak görev yerlerine dağıldılar.

Altı ay önce Merzifon POMEM'e alınan üniversite mezunu 674 polis adayı hızlandırılmış eğitim sürecinden sonra aileleri ve amirleri karşısında yemin ederek yeni görev yerlerine dağıldılar. Vali Celalettin Lekesiz, Merzifon 5. Ana Jet Hava Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fikret Erbilgin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Akif Gülle, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Polat, İl Jandarma Komutanı Albay İhsan Sarı, Amasya Emniyet Müdürü Mustafa Doğan Kılınç, POMEM
Müdürü Recep Karapınar, polis adayları ve polis adaylarının aileleri katıldı.


Yağmura rağmen açık havada yapılan yemin törenine polis adaylarının aileleri yoğun ilgi gösterirken, 24 Kasım 2008 tarihinde başlayan 4. dönem polis adayları eğitimlerinde 674 öğrencinin 6 ay süreli yoğunlaştırılmış eğitim sürecine tabi tutulduklarını belirten POMEM Müdürü Recep Karapınar, polis adaylarının eğitim programını başarıyla tamamladıklarını açıkladı.


Emniyet Teşkilatı'nın 210 bin kişilik kadrosuyla hizmet verdiğini ifade eden Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Polat, "2005 yılından itibaren 4 yıllık fakülte ve yüksekokul mezunlarını 6 aylık bir eğitime tabi tutarak almaya başladık. Bugün bu sayı 20 bine ulaşmış durumda. Bu hem yetişmiş bir eleman temini açısından hem de istihdam açısından önemli bir olaydır. Bu alımlara devam edeceğiz ve 2009 yılında 2010 yılı için 10 bin polis daha almayı düşünüyoruz" dedi.


Güvenlik hizmetlerinin çağdaş ve demokratik toplumların olmazsa olmazı olduğunu belirten Vali Celalettin Lekesiz, "Demokrasinin yaşaması, diğer özgürlüklerin yanında ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür. Sizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel niteliklerini anayasa ve yasalarımızın sizlere verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne yürekten bağlı olarak ve üstün bir hizmet anlayışıyla vatandaşlarımızın başta can ve mal güvenliği olmak üzere tüm haklarını savunacak ve yaşatacaksınız" dedi.


Okulu ilk 10'da bitiren polis adaylarının diplomalarının verilmesinden sonra 674 öğrenci aileleri ve amirlerinin karşısında yemin ederek polis oldular. Yeni polisler Polis Marşı'nı söyledikten sonra resmi geçit töreniyle amirlerini selamlayıp ailelerine kavuştular.

İha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?