7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Promosyonlu okuma-yazma kursu

Amasya'nın Suluova ilçesinde okuma-yazma kurslarına katılan kursiyerlere teşvik amaçlı kömür yardımı yapılıyor.


Amasya'nın Suluova ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde okuma yazma bilmeyenler için okuma-yazma kursu açan Kaymakam Osman Aslan Canbaba, vatandaşların kurslara katılıp okuma-yazma öğrenmeleri için elinden geleni yapıyor.

Okuma-yazma bilmeyenlerin hepsinin imkansızlıklar yüzünden okula gidemediklerini belirten Kaymakam Canbaba, "Maddi imkansızlıklar yüzünden okuyamamış olan vatandaşlarımızın bu kış gününde yakacağa ihtiyaçlarının olduğunu biliyoruz. Biz de okuma-yazma kursuna katılan kursiyerlere
diğer okuma-yazma bilmeyen insanlara teşvik olması amacıyla 500'er kilogram Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile kömür yardımında bulunuyoruz. Ayrıca okuma-yazma kurslarına katılan tüm kursiyerlerin sağlık kontrollerini yaptırıyoruz" dedi.


Yaklaşık 3 bin civarında okuma-yazma bilmeyenin bulunduğu Suluova'da Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan 35 kursta 460 kursiyerin okuma-yazma öğrendiğini ve hedeflerinin bu rakamı binin üzerine çıkarmak olduğunu ifade eden Canbaba, "Açtığımız okuma-yazma kurslarında başarıya ulaştık" diye konuştu, Kursa katılan kursiyerler ise okuma-yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, hem okuma yazma öğrendiklerini hem de kömür yardımı aldıklarını belirtti. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleritarafından okuma yazma kursuna katılan kursiyerler ücretsiz olarak sağlık kontrolünden geçirilirken, Kaymakam Osman Aslan Canbaba, okuma-yazma öğrenmek isteyenler için her türlü imkanı sağladıklarını açıkladı.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 15:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?