7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Protokol ayakta, kadınlar oturuyor

Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, Sarımeşe köyünde düzenlenen programda protokolde oturan müdürleri kaldırarak yerlerine köylü kadınları oturttu.

Vali Celalettin Lekesiz, ilgili kurum müdürleri ile birlikte Sarımeşe köyünde düzenlenen gebe düve dağıtımı törenine katıldı. Tören öncesinde Vali Lekesiz ve daire müdürleri kendileri için hazırlanan üstü kapalı protokolde otururlarken, köylü kadınlar da tam karşılarında ayakta onları izledi. Kadınların ayakta kalmalarına gönlü razı olmayan Vali Lekesiz, protokolde oturan daire müdürlerinin tamamını kaldırarak yerlerine ayakta bekleyen kadınları oturttu.

Kadınların ayakta durmalarına gönlünün razı olmadığını belirten Vali Lekesiz, "Halka saygı duymak lazım, 'halka uzak devletle uzaklara gidilmez' diye her vesileyle söylemeye çalışıyorum. Halkın sahip çıkmadığı hiçbir iş yaşamaz. Bu köyde bu töreni icra ederken yaşlı yaşlı hanımefendiler, nineler, teyzeler gelmişler töreni izliyorlar, muhtemeldir ki dertlerini iletmek, sorunlarını ve taleplerini iletmek üzere buraya gelmişler. Onların ayakta kalmasına gönlümüz razı olmadığından yerimizi terk ettik hanımefendilere. Böyle olması bizleri de, toplumu da daha mutlu etti" dedi.

Sarımeşe köyünde düzenlenen törende, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 100 aileye 200 baş damızlık gebe düve dağıtımı yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 17:42:48
Güncelleme :16 Şubat 2009 Pazartesi 17:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
amasyalı IP: 88.254.193.xxx Tarih : 16.02.2009 19:11:54

protokol dekiler (müdürler) oturuyor kadınlar ayakta kalıyor,valinin müdahelesiyle kadınlar protokole oturuyor, bu seferde müdürler ayakta kalıyor.ha hasan ha kel hasan.madem öyle, gönül razı olmuyor, halkın da oturabileceği birşeyler (sandalye vs.) ayarlanmalı bence.böyle olursa daha güzel olur.