5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

'Provakasyona gelmeyelim' çağrısı

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde Amasya’da yaklaşık 500 kişilik bir grup, Künç Köprü’den Yavuz Selim Meydanı’na kadar yürüdü.

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüşe Amasya ve ilçelerinden yaklaşık 500 kişi katılırken, yürüyüş yapan grup, pankartlar açarak sloganlar attı.

Hükümet aleyhine atılan sloganlarla tamamlanan yürüyüşün sonunda Yavuz Selim Meydanı’nda toplanan gruba seslenen Tertip Komitesi Başkanı Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Saydam, "1 Mayıs’ı Irak ve Afganistan’da olduğu gibi emperyalist işgalin sürdüğü, Irak ve Afganistan’dan sonra İran ve Suriye’ye emperyalist tehditlerin her geçen gün devam ettiği, ülkemizin ABD çıkarları doğrultusunda yeni savaşlar içerisine sürüklenmek istediği koşullarda kutluyoruz. Bunun için 2005 1 Mayıs’ı, birlik 1 Mayıs’ı olmalıdır. Provakasyonları boşa çıkartma, kardeşliği güçlendirme, haklarımızı koruyup güçlendirmek için mücadele kararlılığımızı dosta düşmana ilan ettiğimiz bir gün olmalıdır" dedi.

Yapılan konuşmalar esnasında yağan yağmurdan korunmak isteyen bazı göstericiler, ellerinde taşıdıkları bayrakların altına sığınırken, kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2005 Pazar 16:26:05
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 15:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?