5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

PTT'nin kuruluşunun 168. yılı

PTT Amasya Başmüdürü Ziya Başıaçık, "PTT, yeni hizmet sunma anlayışını yansıtacak şekilde bin 79 işyerini PTT Bank konsepti doğrultusunda yeniden dizayn etmiştir" dedi.


Amasya'da PTT'nin kuruluşunun 168. yılı anısına Atatürk Anıtı'na çelenk koyan PTT Amasya Başmüdürü Ziya Başıaçık, makamında düzenlediği basın toplantısında, PTT çalışmalarını anlattı.

PTT Genel Müdürlüğü'nün 81 başmüdürlük, bu müdürlüklere bağlı 990 tane merkez, 2 bin 193 şube ve 632 acente olmak üzere toplam 3 bin 815 işyeri ile hizmet verdiğini ifade eden PTT Başmüdürü Ziya Başıaçık, "PTT, Türkiye'de 128 ilçe, 748 belde, 68 köyde toplam 944 yerleşim biriminde banka anlamında hizmet veren rakipsiz tek kuruluş durumundadır. Ayda 19 milyon işlem yapılmakta, bu da 15 milyon insanın her ay mektubun dışında PTT'ye uğradığının göstergesidir" diye konuştu.


PTT'nin kargo pazarında da kendisini göstermeye başladığını açıklayan Ziya Başıaçık, "Alo 169 servisini aramak suretiyle kargoların kapıdan alınması sağlanmaktadır. Bu proje ile PTT'nin büyük bir potansiyele sahip kargo pazarından yeterli düzeyde pay alabilmesini temin etmek için tamamen yeni bir anlayış ve organizasyon yapısıyla farklı bir çalışma düzeni oluşturarak rekabet gücünün artırılması hedefleniyor" şeklinde konuştu.
Kuruluş yıldönümü nedeniyle kargo hizmet araçları ve motorlu postacılar şehir turu attılar.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?