22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Ramaza dolo dolu geçecek

Amasya Belediyesi tarafından yapılan hazırlıklarla kentte Ramazan akşamları her sene olduğu gibi bu senede renkli geçecek.

Amasya'da Ramazan ayının gelmesi ile birlikte yaşanan renkli Ramazan akşamlarının bu senede yaşanacağını söyleyen Belediye Başkanı İsmet Özarslan, hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, Ramazan ayı boyunca her gün farklı etkinliğin olacağını belirtti. Ramazan ayında Sultan Bayezid Camisi Külliyesi'ne kurulan Ramazan çadırında zengin fakir günlük bin 500 kişinin iftarını açacağını açıklayan Başkan Özarslan, yine imkanı olmayan ve kendilerinde kayıtlı bulunan 750 ailesi gıda yardımında bulunulacağını söyledi.

Başkan İsmet Özarslan, "Ramazan ayı boyunca belediye olarak çeşitli etkinlikler yapacağız. Geleneksel kıyafetli görevlilerimiz ücretsiz şerbet dağıtacak, Sultan Bayezid Camisi'nin bahçesine kuracağımız dev semaverler yine vatandaşlarımıza ücretsiz olarak çay keyfi sunacak. Bunun yanı sıra sokak oyunları düzenleyeceğiz ve sıra geceleri, şiir dinletisi ve semah gösterileri sunacağız. Ayrıca Belediye Konservatuvarı THM, TSM ve TTM korosu ekiplerimiz Ramazan ayı boyunca halka açık konserler verecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 18:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?