6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Ramazan fener alayı ile karşılandı

Amasyalılar, Ramazan ayının gelmesini belediye tarafından düzenlenen fener alayına katılarak meşale yakıp, mehter takımın konserini izleyerek kutladılar.


Amasya Belediyesi tarafından hazırlanan fener alayı ile Ramazan'ın gelmesi kutlandı. Belediye önünde oluşturulan kortej vatandaşların katılımıyla Yavuz Selim Meydanı'na kadar mehter takımının konseriyle yürürken, Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan Amasyalılar mehter takımı tarafından verilen konseri izlediler.
AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in de katıldığı fener alayında kent sakinleri yaktıkları meşalelerle yürüdü ve ikram edilen şerbeti içtiler. Amasyalıların geçmişe yolculuk yapmaları ve birlik ve beraberliklerini pekiştirmek amacıyla ilk defa fener alayı düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "İlk defa fener alayı düzenleyerek Ramazan ayını karşılıyoruz" dedi.
Bu tip etkinliklerin birlik ve beraberliği artıracağını belirten Milletvekili Avni Erdemir, "Mehter ile, fener alayı ile, birlik ve beraberlik ruhu içinde Ramazan'ın karşılanması çok önemli bir duygu" dedi.


Ramazan ayı boyunca kent sakinleri için belediye tarafından çok sayıda etkinlik hazırlandığı bildirildi

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 09:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?