7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Rektör Eren iddialı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ BÖLGE ÜNİVERSİTESİ OLACAK

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, Amasya Üniversitesi'nin yakın gelecekte bölgeye hitap eden aranan bir üniversite olacağını söyledi.

17 Mart 2006 yılında kurulan Amasya Üniversitesi'ne 2007 yılında Rektör olarak Atanan Prof. Dr. Zafer Eren, Amasya Üniversitesi'nin henüz yeni bir üniversite olmasına rağmen, yakın gelecekte bölge üniversitesi olmaya aday bir üniversite olduğunu söyledi. 2 fakülte, 2 yüksekokul ve 1 hemşirelik yüksekokulunun bulunduğu Amasya Üniversitesi'nde yaklaşık 8 bin öğrenci eğitim görürken, öğrenciler Amasya ekonomisine de önemli derecede katkı sağlıyor.

Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin bu sene hazırlık sınıfına başladıklarını belirten Rektör Zafer Eren, "Öğrencilerimize her türlü imkanı sağlamak için elimizden geleni yaptık. Fakülte binamız eskiydi, yenilemek ve bu hale getirmek için 900 bin lira harcadık. Bu zamana kadar üniversitemize hep eski binalar verildi, bizde bu eski binaları yenilemek zorunda kalıyoruz" dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi'nde yapılan laboratuvarlarda her türlü imkanın hazırlandığını söyleyen Rektör Eren, "Burada her türlü araştırma yapılabilecek ortam oluşturduk. Öğrencilerimiz ve öğretmenleri istedikleri gibi araştırmalar yapabilecek ve ders yapabilecekler. Bizim amacımız Amasya Üniversitesi'ni bölge üniversitesi haline getirmek. Bu hedefimize yakın gelecekte ulaşacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 11:57:03
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 12:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?