5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Rektör Eren'den 17. madde uyarısı

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, 2547 Sayılı Yasa'nın ek 17. maddesi değişmesi ya da yeni bir düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, üniversitelerin 2547 sayılı yasaya göre yönetildiğini, bu yasanın ek 17. maddesinin değişmemesi ya da yeni bir düzenleme yapılmaması durumunda Amasya Üniversitesi'nde türban yasağının devam edeceğini söyledi.

Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde değişiklik uygulandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, "Yapılan değişikliklerde 10. madde değişikliğinde Anayasa'nın eşitlik ilkesi var, bunu biz zaten uyguluyoruz, bütün mücadelemiz bunun için. 42. madde değişikliğinde ise 'Kanunda açıkça yazılı olmayan her hangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir' diyor. Üniversiteler Anayasa'ya bağlı olarak çıkartılan 2547 sayılı yasanın ek 17. maddesindeki ifadeler bizi bağlayan maddeler onlardır. Burada bir değişiklik söz konusu olmadığı müddetçe şuan ki uygulamalarımızda bir değişiklik olmayacaktır. 2547 Sayılı Yasa'nın ek 17. maddesi değişmediği veya yeni bir düzenleme getirilmediği sürece uygulama aynen devam edecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 17:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?