6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Rektör'den umutlu açıklamalar

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, Amasya Üniversitesi'nin 2009 yılında çok sayıda ulusal spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacağını açıkladı.


Düzenlediği basın toplantısında daha önce yapılmamış organizasyonları başarmanın onuru ve manevi doygunluğu dışında hiçbir karşılık beklemeksizin tercih edilen bir kent ve tercih edilen üniversite parolası ile yollarına devam ettiklerini belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, "Amasya'nın tanıtımına ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen üniversitemiz, her geçen yıldan edinilen deneyimler ışığında bu yılda 2008-2009 eğitim-öğretim dönemi içerisinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nca düzenlenen faaliyetler için girişimlerde bulunmuş ve hemşehrilerimizin yüzünü güldürecek faaliyetleri Amasya'ya aldırmayı başarmıştır" dedi.


03-06 Mart 2009 tarihleri arası Üniversitelerarası Masa Tenisi Türkiye birinciliği, 09-13 Mart 2009 tarihleri arası Üniversitelerarası C Kategorisi Bay-Bayan Voleybol Müsabakaları, 17-21 Mart 2009 tarihleri arası Üniversitelerarası Erkek Basketbol Takımları C Kategorisi Müsabakaları ve 18-19 Nisan 2009 tarihleri arası yapılacak olan Üniversitelerarası Halk Oyunları Grup Birinciliği gibi 4 önemli organizasyona Amasya Üniversitesi olarak ev sahipliği yapacaklarını belirten Prof. Dr. Eren, ayrıca henüz tarihleri belirlenmeyen Tekvando Türkiye Birinciliği, salon futbolu ve güreş grup birinciliği müsabakalarının da Amasya'da gerçekleşeceğini kaydetti.


Amasya Üniversitesi'nin 2008 yılı Aralık ayında Erzurum'da düzenlenen Bayanlar Hentbol B Grubu Müsabakaları'nda üçüncülük, Tokat'ta düzenlenen Bayanlar Basketbol Grup Birinciliği Müsabakaları'nda üçüncülük ve Kastamonu'da düzenlenen Erkekler Futbol Grup Birinciliği Müsabakaları'nda ikincilik elde ettiklerinin altını çizen Prof. Dr. Eren, "Üniversitemiz kurumsal etkinliklerinin yanında Amasya'daki resmi ve sivil toplum örgütleri ile de işbirliği yaparak Amasya'nın tanıtımına katkı sağlamaya devam edecektir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 18:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?