5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Resimlerle Çanakkale Destanı

Merzifon Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler içerisinde Medrese Parkı'nda 'Resimlerle Çanakkale Destanı' isimli bir resim sergisi açtı.

Sergiye Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fikret Erbilgin, Kaymakam Kazım Tekin, Belediye Başkanı Kadri Aydın ve ilçe sakinleri katıldı.

Çanakkale Zaferi'nin resimlerinin sunulduğu sergide Çanakkale Zaferi'nin eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Kadri Aydınlı, "Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar, bugün bizim millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya gür bir sesle ilan etmiştir. Merzifon Belediyesi olarak o gür sesi, o yüksek ruhu, o vatan sevgisini, ecdadımızın vatan toprağı için ödediği bedeli, kısacası Türk milletinin, nasıl tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaştığını özellikle genç nesillerimize aktarmak amacı ile 'Resimlerle Çanakkale Destanı' programını düzenledik. Millet olarak yokluklar içindeyken bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçıları olarak Çanakkale ruhunu tekrar yaşamayı ve yaşatmayı diliyorum" dedi.

Davetlilere tulumba tatlısının ikram edildiği serginin 3 gün açık kalacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 15:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?