16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Sahur hırsızları

Amasya'da, Küçük Sanayi Sitesi'nde 3 iş yerine birden giren hırsızlar, iş yerlerinin kasalarını soyarak kayıplara karıştılar. 

Amasya'da Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan bazı iş yerlerinin kapılarını kırmak suretiyle içeriye giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, oto yedek parçası satan 3 iş yerinin kasasını delerek açıp içerisinde bulunan paraları alarak kayıplara karıştılar. Cevat Mormenekşe, Hasan İskilip ve Seyit Kester'e ait iş yerlerine sahur saatinde girdiği belirlenen hırsızların iş yerlerinin içerisinde çok rahat bir şekilde dolaşarak kasaları meydanlık alana çektikleri, kasaları delerek içerisinde bulunan paraları aldıkları belirlenirken, sabah iş yerlerine gelen esnaflar iş yerlerinin soyulduğunu görünce jandarmayı aradılar. 

Sabah saatlerinde iş yerine geldiğinde kasanın ortada olduğunu ve kapının açık olduğunu gören Hasan İskilip, "Sabah geldiğimde kapının kilidi yoktu, içeriye baktığımda kasayı ortaya çıkarmışlar ve içini açmışlar. Daha sonra komşular geldi, onlarında iş yerlerinin soyulduğunu anladık. Kasanın içerisinden yaklaşık 2 bin 800 YTL ve oto teybini almışlar" dedi. 

Kasasında bulunan 300 YTL civarında parasını çaldıran Seyit Kester ise, "Kardeşimle beraber işe geldiğimizde kapının açık olduğunu gördük. İçeriye girdiğimizde kasa açılmıştı. Diğer komşularımızın da soyulduğunu öğrendik. Yetkililerden, Küçük Sanayi Sitesi'nin güvenliğinin artırılmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Kimliği belirlenemeyen hırsızların, Hasan İskilip'in iş yerinden 2 bin 800 YTL ve oto teybi, Cevat Mormenekşe'nin iş yerinden 2 bin YTL, Seyit Kester'in iş yerinden ise 300 YTL para aldıkları tespit edilirken, olay yerinde inceleme yapan jandarma, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. Soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 18:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?