5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Şampiyon güreşçi altınla ödüllendirildi

Yunanistan'da yapılan Üniversitelerarası Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi başarıyla temsil eden ve 66 kiloda Dünya Şampiyonu olan Amasyalı Erkan Ülvan, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren tarafından birer altınla ödüllendirildi.

Amasya'da yapılan Üniversitelerarası Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda rakiplerini yenerek şampiyon olan ve Yunanistan'da yapılan şampiyonada Türkiye'yi temsil eden Amasya Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Erkan Ülvan, büyük bir başarıya imza attı.

Yunanistan'ın Selanik kentinde 9-13 Temmuz tarihlerinde yapılan Üniversitelerarası Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 66 kiloda güreşen ve 5 rakibini de yenerek Dünya Şampiyonu olan Erkan Ülvan'a Rektör Eren, kendi elleriyle pasta yedirdi.

Erkan Ülvan'ın Amasya'da yapılan müsabakalarda Türkiye Şampiyonu olduktan sonra Dünya Şampiyonu olma sözü verdiğini, bu sözünü yerine getirerek Türkiye, Amasya ve Amasya Üniversitesi'nin yüzünü güldürdüğünü söyleyen Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, üzerinde Erkan Ülvan'ın resminin bulunduğu pastayı keserek öğrencisine kendi elleri ile yedirdi. Yurtdışında Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesinin çok farklı bir duygu olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan ise, "Bu duyguyu kelimelerle izah edemezsiniz" dedi.

İlk defa Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası'na Amasya'da katıldığını belirten ve Türkiye Şampiyonu olduğunu söyleyen Erkan Ülvan, "Ülkemi yurt dışında başarıyla temsil ettiğim ve madalyayı Amasya Üniversitesine kazandırdığım için çok mutluyum. O an ki duygular tarif edilemez, sadece yaşanır. Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesi, Rusya, Macaristan ve Ukrayna gibi dünya güreşinde söz sahibi olmuş, 36 yıl boyunca güreşteki önderliklerini devam ettirmiş ülkelerin bayraklarının üstünde olması onur verici" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 19:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?