5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Şampiyonun şampiyonları 1. Lig'de

Şampiyonun, şampiyonları birinci lige şampiyon olarak çıktı.  Ankara Şampiyon Demir'i Ayakta Alkışladı
Amasya Şeker Güreş takımının onursal başkanlığını yapan ve Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Mahmut Demir, Amasya Şekerspor Güreş Takımının birinci lige yükselme müsabakalarını izlemek üzere gittiği Ankara'da kendisine büyük sevgi gösterilerinde bulunuldu.

Ankara Yaşar Doğu Kapalı Spor salonunda Şampiyon Demir'e gösterilen ilgi daha sonra Ankara caddelerine taşındı. "En Büyük Başkan Mahmut Demir", "Türk Güreşi Demir'le Güçlenecek", "Şampiyon Demir ile, Özlenen Şampiyonluklarda Gelecek" "Türk Güreşi Demir gibi yürek, Mahmut Demir'e emanet edilecek" sloganları Şampiyon Demir'in Türk Milletinin kalbinde yaşadığının ve unutulmadığının en büyük göstergesi oldu.

Şekerspor mutlu sona ulaştı

Kuruluşun üçüncü senesinde aldığı üstün başarıların programlı ve başarıya inanarak çalışmanın sonucu Güreş Birinci Ligi'ne yükselen Amasya Şekerspor'un başarısı Türk güreşinin geleceğini de umutlandırıyor.
Dün Ankara Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılan Serbest Güreş Birinci Ligi'ne yükselme maçlarında rakipleri Ankara Kara Kuvvetleri, Samsun Tekel ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi 3 Temmuz takımları arasında müsabakalar sonucu 12 puan alarak birinci olan Amasya Şekerspor rakipleri Ankara Kara Kuvvetlerini 4-3, Samsun Tekel sporu 5-2 ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi 3 Temmuz takımını 7-0 yendi.

Amasya Şekerspor bilindiği bir hafta önce Amasya Suluova Mahmut Demir Kapalı Spor Salonu'nda yapılan ilk etap müsabakalarında 25 puan toplamıştı. Ankara Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu'nda yapılan güreşler sonunda 12 puan daha toplayan Amasya Şeker Güreş takımı, 37 Puanla 2. ligde şampiyon olarak birinci lige yükselmeyi hak etti.
Ankara Yaşar Doğu Kapalı spor salonunu dolduran iki bini aşkın Amasyalı güreş severler şampiyonlara sevgi gösterisinde bulundular.
Amasya Şekerspor güreş takımı Amasya Suluova ve Ankara'da yapılan final müsabakalarında Ersin Çağlar, Orhan Binbuğa, Uğur Çadır, Ramazan Başaran, Ziya Kanbur, Ersin Koçak, Ramazan Taş, Ramazan Üzüm, Özgül Uygun, Ergin Öztürk ve Mustafa Biçer'den oluşan güçlü kadrosu şampiyonluk alırken şampiyonluğun gelmesinde Amasya Şeker Spor Güreş takımının onursal başkanı milli güreşçi Mahmut Demir olmak üzere, kulüp başkanı Amasya Şeker Fabrikası genel müdürü Selahattin Akel, Kulüp Genel Koordinatörü Cemal Sabancı, Teknik direktör Turan Ceylan ve Antrenör Adem Sarı'nında büyük katkıları oldu.

Mükerrem Uzun - Kenthaber / Amasya
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 10:26:08
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 15:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?