4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Sanki doğuştan sanatçı doğmuşlar

Kapalı Cezaevi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Vekili Recep Soytürk, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Adalet Komisyonu Başkanı Hakan Soybir, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, Jandarma Komutanı Albay Abdullah Doğan ve daire müdürleri katıldı. Cezaevi içerisinde meslek edindirme kursları çerçevesinde oluşturulan Türk Halk Müziği korusu, davetlilere türkü ziyafeti çekerken, yine mahkumların sergilediği tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Yolda kalmış bir kamyon içerisinde bulunan 4 kişinin başına gelenlerin komik anlatımının yapıldığı tiyatro oyununda, mahkumların performansı profesyonel tiyatrocular kadar beğenilirken, davetliler oyunun büyük bölümünü gülerek izlediler.

CEZAEVİNDE OKUYORLAR

Tutukluların tahliye sonrası için hazırlandığını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, "Bu faaliyetlerin amacı, tutuklu ve hükümlülerin meslek sahibi olarak tahliye olması ve dışarıda iş bulmalarının kolaylaşmasıdır. Cezaevimizde Açık İlköğretim Okulu, Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Fakültesi’nde 64 tutuklu ve hükümlü eğitim görmekte olup, bunlardan 8’i bu yıl mezun oldular. 2003-2004 eğitim ve öğretim yılında cezaevimizde 2. kademe okuma yazma, arıcılık, sebze yetiştiriciliği, erkek berberliği, İngilizce, bağlama ve tiyatro kursları açılmış olup, bu kurslara katılan 139 hükümlü ve tutukludan 107’si kursları başarı ile bitirerek sertifikalarına aldılar" dedi.

iha-amasya
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 10:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?