5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Sayaçsız köyde su tasarrufu

Amasya'da evlerde su saati bulunmayan Saraycık köyünde içme suyunun bağ ve bahçe sulamak için kullanıldığını belirleyen muhtar, astığı ilanlarla köylüleri tasarrufa çağırdı.

Gümüşhacıköy ilçesi Saraycık köyünde dört dönemdir muhtarlık yapan 67 yaşındaki Hasan Güleç, köyde suyun tasarruflu kullanılması için kampanya başlattı.

Evlerde su saati bulunmayan 80 hanelik köyde içme suyu haricinde bağ ve bahçe sulamak için gereğinden fazla su tüketildiğini belirleyen muhtar, köyün çeşitli yerlerine astığı ilanlarla köy sakinlerini tasarruflu olmaları konusunda uyarmaya başladı.

Aynı zamanda köy camisinden de sık sık yaptırdığı anonslarla köylülerden su tasarrufunda bulunmalarını ve gereksiz bağ ve bahçe sulaması yapılmamasını isteyen muhtar, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Duyurularında açık bırakılan musluktan bir günde yüzlerce litre suyun boşa aktığını ifade eden muhtar, susuzluk sorununun herkes tarafından değerlendirilmesini ve hep birlikte gereğinin yapılmasını istedi.

Suyun yazın bağ ve bahçe sulamada kullanıldığını, kışın ise don tehlikesine karşı köylünün musluklarını açık bıraktığını, bu nedenle de su sıkıntısının ortaya çıktığını kaydeden Muhtar Güleç, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Köylülerin su konusunda tasarrufa yönlenmesi için böyle çaba içinde olduğunu belirten Güleç, ''Su tasarrufu konusunda köylümüzü ne kadar ikaz etsek bir sonuç alamadık. Ne yapacağımı şaşırdım. Ben de hazırladığım ilanları köyün çeşitli noktalarına asarak, insanlarımızı su ve susuzluk sorunu konusunda bilinçlendirmek istedim'' dedi.

Köylüler ise bu konuda muhtarı desteklediklerini belirttiler

AA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 11:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?