4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Şefler şehzadeler şehrinde yarışacak

Dünyaca ünlü otellerin şeflerinin katılacağı "Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması" şehzadeler şehri Amasya'da yapılacak.

Osmanlı Devleti döneminde şehzadelerin Osmanlı tahtına çıkmadan önce eğitim gördükleri ve valilik yaptıkları kent olan Amasya'da, valiliğin desteği, Gastronomi Yayıncılık Grubu Food In Life moderatörlüğünde ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği koordinatörlüğünde 15-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen "Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması"nda; Ankara Sheraton Otel Şefi Zeki Açıkgöz, Conrad İstanbul Otel Şefi Batuhan Piatti, Çırağan Palas Kempinski İstanbul Otel Şefi Uğur Alparslan, Dedeman İstanbul Otel Şefi Adnan Öztürk, Four Sensons Hotel İstanbul Sultanahmet Şefi Mehmet Gök, Hilton İstanbul Otel Şefi Hasan Sabuncu, Holiday Inn Airport North Hotel İstanbul Şefi Mehmet Şiriş, Mariott Hotel Asia İstanbul Şefi Eyüp Kemal Sevinç, Polat Renaissance İstabul Şefi Yücel Dereyayla, The Marmara İstanbul Otel Şefleri Sedat Özkan, Aytekin Karakaya, Wow Hotel İstanbul Şefi Mehmet Yalçınkaya ekipleri ile birlikte hünerlerini sergileyecekler.

Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Amasya'da Valilik yapıp İstanbul'da tahta çıkan padişahların İstanbul'a giderken Amasya'nın kültürünü de taşıdıklarını söyleyen Vali Celalettin Lekesiz, Amasya'nın böyle bir yarışma için ev sahipliği yapacak birkaç ilin başında geldiğini söyledi. Dünyanın en iyilerinin Amasya'da yarışacaklarını açıklayan Vali Lekesiz, "Yeni yorumlarla Türk mutfağı da bu yarışma sayesinde zenginleşecek" dedi.

Vali Lekesiz, yarışmanın yapılacağı Hamit Kaplan Kapalı Spor Salonu'nda hazırlanan mutfakları Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin ile birlikte incelerken, yarışmada tek yemeklerin değil, soğuk başlangıç, sıcak başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan mönülerin yarışacağını açıklayan Adnan Şahin, "Yemeklerin aslı bozulmadan yeni yorumlar getirilebilecek. Orijinalliğe sadık kalınacak ve kesinlikle kaynak gösterilecek. Jüri, çalışma şekli, yemekler arasındaki bağlantı, lezzet ve sunum gibi kıstasları göz önünde bulundurarak puan verecek" diye konuştu.

Yarışmada araştırmacı yazar Vedat Başaran, Mutfak Dostları Dernek Başkanı Gazeteci Yazar Ahmet Örs, araştırmacı yazar Özge Samancı, şef Ayberk Surdum, şef Aydın Demir ve şef Max Thomae jüri üyesi olarak değerlendirme yapacaklar.

Yarışma sonrasında birinciye 10 bin YTL, ikinciye 5 bin YTL, üçüncüye 2 bin 500 YTL ve şehzade ödülü olarak 2 bin 500 YTL ödül verilecek. Amasya'dan sonra Edirne, Manisa ve Bursa'da yapılacak yarışmaların ardından final ise İstanbul'da yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 23:13:25
Güncelleme :14 Ağustos 2008 Perşembe 23:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ASENA BOZKURT IP: 78.160.138.xxx Tarih : 15.08.2008 14:05:01

BÖYLE BİR YARIŞMANIN AMASYADA YAPILMASI ÇOK GÜZEL AMA BU BENİM FİKRİM NEDEN AMASYADAN BİR KİŞİ BİLE KATILMIYOR BENCE AMASYADADA ÇOK İYİ ŞEFLER VAR BU BİR EKSİKLİK OLABİLİR.