7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Şehit olmak istiyordu ama..

Amasya'nın Suluova ilçesinde arkadaşlarıyla birlikte gittiği gölete giren ilköğretim öğrencisi, boğularak can verdi.


Amasya'nın Suluova ilçesi Kolay köyü sulama göletine arkadaşlarıyla birlikte giden Hürriyet İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ramazan Dursun (14), yanında bulunan 2 arkadaşının tüm ısrarlarına rağmen gölete girdi. Yüzme bilmeyen Ramazan Dursun, tabanı çamur olan göletten çıkamadı. Arkadaşlarının çevrede bulunanlara haber vermesi sonucu gölete giren bazı vatandaşlar Ramazan'ın cesedini bulamazken, olay yerine gelen jandarma ekipleri Amasya Sivil Savunma Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerini çağırdı.
Gölette zodyak botla arama çalışması yapan dalgıçlar, küçük Ramazan'ın cansız bedenini kısa süre sonra buldu. Uzun zaman önce babasını kaybeden ve annesi Gülsüm ve kardeşleri Arif, Şehri ve Emrah Dursun ile birlikte yaşayan çocuğun ölümü, arkadaşları ve yakınlarını üzüntüye boğdu. Ramazan Dursun'un hayalleri olduğunu söyleyen okul arkadaşları, "Askeri okula gidip asker olmak istiyordu. Doğu'da görev yapıp şehit olmak istiyordu" dedi.


Derslerinde başarı olan ve okul arkadaşları tarafından 'Ramço' diye çağırılan Ramazan'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Suluova Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 10:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?