7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Şehitlerin hatıraları ormanda

ŞEHİT ASTSUBAYLARIN HATIRALARI ORMANDA YAŞATILACAK

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında 9 Eylül 2009 günü teröristlerle girdikleri çatışma sonucu şehit düşen Astsubay Başçavuş Murat Taş ile Astsubay Çavuş Ferhat Ünelli'nin hatıraları, memleketleri Amasya'da tahsis edilen ormanlık alanda yaşatılacak.

Amasya'nın Göynücek ilçesi Hasanbey köyünde 201 hektarlık alanın hazineden Çevre ve Orman Bakanlığı'na tahsis edildiğini belirten Amasya Orman İşletme Müdürü Mustafa Kotil, "Hasanbey köyündeki bu alanı karaçam, akasya ve diğer ağaç türleri ile ağaçlandırmayı planlıyoruz. Amasya'nın 192 bin hektarı ormanlık, bunun yüzde 60'ı ise bozuk ormancıklardan oluşuyor. Özellikle Göynücek ve çevresi yeşile ve ormana hasret bir bölge. Biz, birlikte şehit olan Göynücek doğumlu şehidimiz Murat Taş ile Amasya merkez

Karasenir mahallesi doğumlu şehidimiz Ferhat Ünelli'nin hatıralarını ormanda yaşatarak, yeşile sevgiyi, şehide saygıyı şimdiki ve gelecek nesillere aşılayacağız" dedi.

2008 yılında Türkiye'de 400 bin hektarlık alanda toplam 365 milyon fidan dikildiğini ve Türkiye'nin ağaçlandırma alanında dünyada üçüncü ülke olduğuna dikkat çeken Kotil, üçüncü dünya savaşının küresel ısınmaya karşı tüm dünya milletleri tarafından verileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 11:26:04
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 22:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?