16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Şehitten mektup var

Tunceli'nin Pülümür ilçesi Kocatepe Jandarma Karakolu'na 4 Haziran'da PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Er Eraslan Güngör, şehit olmadan 2 gün önce yazdığı mektubu ailesine bugün ulaştı.

Eşi Yeter Güngör ile evlendikten 7 ay sonra vatani görevini yapmak üzere askere giden Eraslan Güngör, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Kocatepe Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yaptığı esnada terhisine 75 gün kala teröristlerin yaptığı hain saldırı sonucu 7 arkadaşı ile birlikte şehit oldu.

Şehit olmadan 2 gün önce eşi Yeter Güngör'ü arayarak telefonda hasret gideren ve 74 gün kaldığını kendisine ve annesi ile babasına ayrı ayrı mektup yazdığını söyleyerek telefonu kapatan Eraslan Güngör, 2 gün sonra hain saldırıda şehit oldu. Şehit olduktan 8 gün sonra gelen mektup şehidin eşi ve ailesini bir kere daha hüzünlendirirken, eşi ile telefonda hasret giderirken gelecekten ve doğmamış çocuklarından bahsettiklerini söyleyen Yeter Güngör, eşinden gelen mektubu okurken duygulu anlar yaşadı.

Eraslan Güngör, mektubunda eşi Yeter Güngör'e, "Beni merak etme aşkım, seni çok özlüyorum, nöbette seni düşünüyorum. Aşkından deli oldum, seni çok seviyorum. Askerden sonra bana bir çocuk verirsen çok sevinirim, dünyalar benim olur. Allah nasip ederde çocuğumuz olursa inşallah sana benzer. Evli askerlik yapmak çok zor, hep bunalıma giriyorum. Allah'tan bir şey olmazsa 3 ay sonra tezkere alıyorum. Sana kavuşacağım ve bir daha da senden ayrılmayacağım" şeklinde yazarak çocuk istediğini belirti.

Anne ve babasına yazdığı mektupta ise, "Beni merak etmeyin, nöbetlerde görevlerde dikkatli oluyorum. Anneciğim, seni üzdüysem, özür dilerim. Sizlerin değerini askerlikte anladım. 3 ayın sonunda inşallah size kavuşacağım, dualarınızı eksik etmeyin" diye anne ve babasını ne kadar çok sevdiğini anlatmış.

Mektubu aldığında çok duygulandığını belirten anne Yadigar Güngör, "O beni çok severdi, bende onu çok severdim. Şehit olacağı hiç aklımdan geçmiyordu ama yine de korkuyordum" diye konuşurken, baba Rıza Güngör ise yaşadığı acıyı yüreğinden atamadığını ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 19:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?