5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Şehzadeler uyandı!

Amasya'da valilik yapmış Osmanlı şehzadelerinin balmumu heykellerinin sergilendiği Şehzadeler Müzesi'nde şehzadeler kendi dönemlerini anlatarak ziyaretçileri bilgilendiriyor.


Amasya Valiliği tarafından tarihi Hatuniye Mahallesi Alçak Köprü başında aslına uygun olarak yapılan tarihi konakta Şehzadeler Müzesi yaptıran Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, bina ile birlikte müzenin yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin liraya mal olduğunu belirtti.

Amasya'da valilik yapmış olan Şehzade Bayezid, Şehzade Çelebi Mehmet, Şehzade Murad, Şehzade Ahmet Çelebi, Şehzade Mehmed, Şehzade Alaeddin, Şehzade Bayezid, Şehzade Ahmed, Şehzade Murad, Şehzade Mustafa, Şehzade Bayezid, Şehzade Murad ile Amasyalı olan Yavuz Sultan Selim'in balmumu heykellerinin bulunduğu Şehzadeler Müzesi'nde duvara asılan dev ekranda şehzadeler kendi hayatlarını ve kendi dönemlerini anlatıyorlar.


İlk olarak Şehzadeler Müzesi'nin bulunduğu konağın aslına uygun olarak yapıldığını ifade eden Vali Celalettin Lekesiz, "İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan binanın en alt kısmını turizm danışma bürosu olarak düzenledik. Üst katında ise Amasya'da valilik yapmış şehzadeler ve Amasyalı olan Yavuz Sultan Selim'in balmumu heykellerinden oluşan Şehzadeler Müzesi oluşturduk. Müzenin içerisinde her şey şehzadelerin yaşadıkları dönemleri yansıtacak şekilde düzenlendi. Müzeye yerleştirilen dev ekranda şehzadeler kendilerini ziyaretçilere tanıtacaklar, yabancı ziyaretçiler için yabancı dilde tanıtım yapılacak ve kulaklı ile bunu dinleyip müzeyi gezebilecekler" dedi.


Dünyada ve Türkiye'de bir benzeri olmayan müzenin ilgi odağı olacağını söyleyen Vali Lekesiz, "Bina ile müzenin tamamı bize 1 milyon 200 bin liraya mal oldu. Bu müze yılda bize en az 1 milyon lira kazandıracağını umut ediyorum. Kaldı ki bunu para kazanmak için yapmadık ama elde edilecek gelirle de başka müzeler açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 18:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet necmi açıker IP: 78.160.138.xxx Tarih : 23.10.2008 08:24:35

bu ortamda emeği geçen herkeze çok teşekkür ederim çok güzel çalışmalar yapılmış halkımızı bu işlere yönelten gençleri bilgilendirmek güzel tarimizi bilelim tekrar teşekkür ederim herkeze kolay gelsin