6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Şeker fabrikalarına talibiz

Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, "Özelleştirme kapsamında satılması planlanan Çorum ve Yozgat şeker fabrikalarına talibiz” dedi.


Amasya Şeker Fabrikası'na yapılan yatırımlar ile teknolojinin yakından takip edildiğini ifade eden Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, yaptığı basın açıklamasında, "Şeker fabrikaları Türkiye'nin Stratejik sanayii kurumlarıdır.

Bu kurumların şeker sanayinin yerli müteşebbislerin elinde kalmasını istiyoruz. Amasya Şeker Fabrikası Amasya'nın en büyük sanayi kuruluşu olmasının yanı sıra ilimize en büyük katma değeri sağladığı gibi, pancar ekiminden şeker üretimine, şekerin pazarlanmasına, nakliyesine, yan ürün ve yan ürünlerin değerlendirilmesine kadar her safhasında en büyük istihdamı sağlayan önemli bir tarım ve sanayi kuruluşudur. İşte bu önemli kuruluşa aynı öneme sahip 2 dev kuruluşu, Çorum ve Yozgat Şeker Fabrikaları'nı da katmak istiyoruz ki, bu katma değer katlansın, istihdam artsın, birlikten kuvvet doğsun" diye konuştu.
Hedeflerini açıklayan Mahmut Demir, "Toplumsal eğitimin bir ayağı olan çiftçi eğitimlerini önemsiyor olmamız nedeni ile çiftçilerimize ve kooperatif üyelerimize örnek tarım ve hayvancılığı uygulamalı gösterebilmek amacıyla Gökhöyük Tarım İşletmesi'ni uzun yıllık kiralamak veya satın almaktır. İşletme içinde yapılacak her türlü sertifikalı hayvancılık, fidancılık, tohumculuk, arıcılık, koyunculuk projeleri hazırlanmış olup Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne sunulmuştur. Gökhöyük Tarım İşletmesi'ni kooperatif bünyesine kattığımızda, işletme içinde bulunan Ziraat Okulu'nu gençlerimiz ve genç kızlarımız için bir eğitim okulu haline getirip, kurslar açarak onları meslek sahibi yapmayı, çiftlikte besi ve süt sığırcılığı, koyun ıslahı, sertifikalı tohumculuk, toprak analiz laboratuarı ve modern fidancılık tesisleri kurarak bölgemiz çiftçilerine yardımcı olmayı planlamaktayız" şeklinde konuştu.


Demir, Amasya Şeker Fabrikası'nın 600 bin lira olan sermayesini 43 milyon liraya yükselttiklerini, Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin yüzde 22 olan Amasya Şeker Fabrikası'ndaki hissesini yüzde 72'ye çıkarttıklarını, şimdiki hedeflerinin bu hisseyi yüzde 100 yaparak kooperatifi, dolayısıyla da kooperatif üyelerini Amasya Şeker Fabrikası'nın tek sahibi yapmayı amaçladıklarını açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 20:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?