5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Şeker'e sahip olmak istiyorlar

Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi'nin 57. Olağan Mali Genel Kurulu'nda pancar ekicisi çiftçiler, kooperatif yönetimine, özelleştirme kapsamında satılacak şeker fabrikaların alınması için yetki verdi.


100 bin üyesi bulunan Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi'nin 12 Haziran Stadı'nda yapılan 57. Olağan Mali Genel Kurulu'nda 11 bin 870 çiftçinin katıldı. Sabahın erken saatlerinde köylerinde minibüslerle, genel kurulun yapıldığı 12 Haziran Stadı'na gelen çiftçiler, stat girişinde Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Mahmut Demir tarafından karşılandı.

Stada girerken kooperatif tarafından hazırlanan kumanyalardan alan çiftçiler, özelleştirilecek şeker fabrikalarından hisseler satın almaya, uygun görülecek kuruluş ve teşebbüslerle ortaklık kurmaya, özelleştirilecek şeker fabrikalarına ortak olunması hususunda yönetim kuruluna yetki verdi. Özel şeker fabrikalarından birkaç tanesine talip olduklarını söyleyen Pancar Ekiciler Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, "İlk aklımızdaki fabrika Çorum Şeker Fabrikası, Ereğli ve Ilgın da almayı düşündüğümüz fabrikalar arasında. Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi'nin iştiraklerinden olan Amasya Şeker Fabrikası'nın bir kardeşi daha olacak. Özelleştirmeden bir şeker fabrikası daha alacağız. Şeker fabrikaları Türkiye'nin stratejik sanayi kurumlarıdır. Şeker sanayisinin yerli müteşebbislerde kalmasını arzu ediyoruz" dedi.


Genel kurulun ardından çiftçiler yeniden köylerine döndü.

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 15:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
enver soylu IP: 88.252.15.xxx Tarih : 27.04.2008 10:46:07

Mahmut Demiri ve arkadaşlarını tebrik edemeden geçemiyeceğim. Bu kadar saldırı ve ihanet varken dimdik ayakta olması ve stadı tıklım tıklım doldurması bazı kendini bilmezlere çok büyük tokat olmuştur. Seni ve arkadaşlarını seviyoruz Mahmut Demir.... YÜRÜ BE ASLANIM KİM TUTAR SENİİİİİİİİİ