5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Şekerspor fırtınası sürüyor

Amasya Şekerspor Kulübü Güreş Takımı, Türkiye 1. Serbest Güreş Ligi'nde rakiplerini dize getirirken, namağlup ünvanını sürdürüyor. 

3 yıl önce kurulan Türkiye 2. Güreş Ligi'nden namağlup olarak 1. Güreş Ligi'ne yükselen ve Türkiye 1. Serbest Güreş Ligi'nde güçlü rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu olan ardından Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'na katılarak güçlü rakiplerini ezerek yenen ve Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı Türkiye ve Amasya'ya kazandıran Amasya Şekersporlu güreşçiler, bu sezonda Türkiye 1. Güreş Ligi'ne iyi bir giriş yaptı. Amasya Şekersporlu pehlivanlar, ligin 2. maçlarında guruplarında bulunan rakiplerini yenerek namağlup ünvanlarını ellerinden bırakmadı. Ankara'da yapılan müsabakalarda guruplarında Ankara Şekerspor'u 7-0, Erzurum Büyükşehir Belediyespor'u 6-1 ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 7-0 yendiler. 

Amasya Şekersporlu güreşçilerin performanslarının çok iyi olduğunu söyleyen Dünya ve Olimpiyat Ağır Sıklet Güreş eski Şampiyonu Amasya Şekerspor Onursal Başkanı Mahmut Demir, "Hedefimiz bu yıl da Türkiye Şampiyonluğu ve olimpiyatlara güreşçi hazırlamaktır. Şimdi sıra 2008 Olimpiyatları'nda. Altın madalyaları Amasya ve Türk milletine armağan etmek istiyoruz. Sporcularım bugüne kadar beni yanıltmadı bundan sonra da yanıltmayacaklar. Takımımız Türk güreşinin lokomotifidir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 19:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tekin kesim IP: 85.108.71.xxx Tarih : 27.12.2006 11:05:26
tebrikler başarınızın devam etmesini diliyorum