5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Şekerspor'un gözü Avrupa'da

Türkiye Birinci Serbest Güreş Ligi'nde 3 kez üst üste şampiyon olan Amasya Şekerspor, ligde 4. kez mutlu sona ulaşmayı ve 2. kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı müzesine götürmeyi hedefliyor.

Amasya Şekerspor'un Türk güreşine yeni bir soluk ve heyecan getirdiğini belirten Amasya Şekerspor Onursal Başkanı, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Mahmut Demir, "Kırılması zor bir rekoru kırdık ve Türkiye Birinci Serbest Güreş Ligi'nde 3 kere üst üste şampiyon olduk ve 4. şampiyonluğa doğru emin adımlarla gidiyoruz. Geçen sene Amasya'da yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası müsabakalarında birinci olarak kupayı Türkiye'ye kazandırmıştık. Bu sene de Avrupa şampiyonu olarak kupayı 2. kez Türkiye'ye kazandırıp bir ilki başaracağız" dedi.

Güreş milli takımının yüzde 80'ini oluşturan Amasya Şekersporlu güreşçilerin 2012 yılında Londra'da yapılacak olimpiyatlarda Türk güreşini hakettiği konuma getireceklerini ifade eden Mahmut Demir, "Londra'da bir şampiyon çıkacaksa o da Amasya Şekerspor'dan çıkacak" diye konuştu.

Türkiye Birinci Serbest Güreş Ligi A Grubu'nda 20 Aralık'ta Tokat'ta yapılacak müsabakaların ardından grup maçları sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 18:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan cengiz IP: 88.227.17.xxx Tarih : 3.12.2008 16:28:10

Suluvalı kamyoncular mahmut demirin inadı yüzünden yok pahasına istanbula şeker taşıyor. Kamyoncular çiftçiler buz gibi havada sabahlara kadar küspe sırası, pancar sırası bekliyorlar. Trilyonluk fabrika onlara ısınacakları çay içecekleri bir baraka bile yapmamış şimdi sırf siyasi ihtiraslaı nedeni ile şeker spor deyip çiftçinin trilyolarını yediriyor. sırf reklam için. Bi amasyalı olarak şeker sporun başarıları umurumda değil.