5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Sendikacılar Amasya'ya hayran kaldı

Hizmet-İş Sendikası'nın yabancı ülkelerin sendikaları ile yaptığı işbirliği çerçevesinde Türkiye'ye gelen Mısırlı sendikacıların ilk görmek istedikleri yer Amasya oldu.
Hizmet-İş Sendikası ile Mısır Kara Taşımacılığı Sendikası arasında yapılan işbirliği çerçevesinde bilgi alışverişi ve turistik gezi amaçlı Türkiye'ye gelen Mısırlı sendikacıların görmek istedikleri ilk yer Amasya oldu. Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Osman Kart ile birlikte Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ı ziyaret eden Mısır Kara Taşımacılığı Sendikası Genel Başkanı Seyid Rıdvan Masih, Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Cibali ve yönetim kurulu üyeleri Amasya'ya hayran kaldılar.
Osmanlı Devleti döneminde tahta çıkacak şehzadelerin valilik yaptıkları yer olan Amasya'yı tarih kitaplarından kurduklarını, bu yüzden ilk önce Amasya'ya gelmek istediklerini belirten Kara Taşımacılığı Sendikası Genel Başkanı Seyid Rıdvan Masih, "Osmanlı Devleti çok büyük bir coğrafyaya hükmeden bir devletti. Bu devletin tahtına çıkacak olan şehzadelerin valilik yaptıkları yer olan Amasya'yı görmek bizim için çok önemli. Amasya gerçek bir Osmanlı kenti" dedi.


Mısırlı sendikacılarla bir süre görüşen Başkan Özarslan, Amasya'nın tarihi hakkında bilgiler verdi

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?