5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Sertifikayla tohum üretimi

Amasya'da yapılan sertifikalı tohum ve fidan üretimi yapan yerler, İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından gözetim altında tutuluyor. 

Gıda kontrol hizmetleri, gıda üretimi, toplu üretim ve satış yerlerinin denetimlerini yapan İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü, il genelinde üretim yapan sertifikalı tohum ve fidan üretimi yapan çiftçilerin denetimlerini de sıkı tutuyor. Amasya'da buğday, arpa, elit, hibrit mısır, soğan ve nohut gibi ürünlerin sertifikalı tohumlarının çiftçiler tarafından yaklaşık 20 bin dekar alanda üretildiğini ifade eden Kontrol Şube Müdürü Fatih Karabıyık, "Sertifikalı tohum üretiminin yanı sıra, 2 çiftçimizde sertifikalı fidan üretimi yapıyor. Yıllık 130 bin civarında elma, kiraz ve armut gibi meyvelerin fidanlarının üretildiği yerde bizim kontrolümüz altında tutuluyor. 130 bin fidanın içerisinde en çok elma fidanı üretilirken, bu rakam yılda 100 bin civarında oluyor" dedi. 

Sertifikalı fidan ve tohumların üstün kalite özelliği taşıyan ürünler olduğunu ifade eden Fatih Karabıyık, sertifikalı tohum ve fidanların diğer tohum ve fidanlara oranla bir miktar daha pahalı, fakat standardı yüksek ürünler verdiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 00:43:24
Güncelleme :22 Ağustos 2008 Cuma 12:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?