5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Sevgi bayrağı Amasya'da

Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını atmasının 89. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak olan 'Sevgi Bayrağı', Samsun'dan sonra Amasyalı gençlere teslim edildi.


Bu sene 68.'si düzenlenen Gençlik Bayrak Koşusu'nda Samsun'dan yola çıkan Sevgi Bayrağı, Amasya Samsun sınırında yapılan törenle Amasyalı gençlere emanet edildi. Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Amasya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Küçükayan, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Amasya Belediye Başkan Vekili Cafer Özdemir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fikret Erbilgin, Samsun Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay İlyas Koçak iki ilin daire müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törende Samsunlu gençlerin elinde tören alanına gelen Sevgi Bayrağı, Amasya Valisi Celalettin Lekesiz'e verilmek üzere Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na teslim edildi.
Gençlerin gözlerinde Atatürk'ün ilkelerini yaşatma kararlılıklarının capcanlı okunduğunu söyleyen Vali Güzeloğlu, "Türk milleti de Atatürk'ün izinden Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar onun gösterdiği hedef doğrultusunda, çağdaş uygarlık seviyesini aşma noktasında azim ve kararlılıkla yürümekte, bugün ülkemizi saran bu dalga ilk günkü gibi dip diri ve capcanlı. Samsun'dan yakılan ateş bugünden itibaren Amasya'dan ve Büyük Önder'in kutlu yolculuğunda geçtiği her köşeden giderek artan ve yükselen bir coşkuyla 19 Mayıs günü Cumhurbaşkanımıza teslim edilmek üzere zirveye çıkacak" dedi.


Vali Güzeloğlu'ndan Amasyalı gençlere vermek üzere Sevgi Bayrağı'nı teslim alan Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, "Dünyadaki devletlerin tarihinde ve milletlerin hayatında milli dayanışma, birlik ve beraberlik tarihin her döneminde en önemli unsur olmuştur. Söz konusu olan Türk tarihi olduğu zaman bu husus daha da önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milleti ile beraber dünya durdukça ebediyen yaşayacağına olan inancımı ve hepimizin ortak kararlılığını vurgulamak istiyorum" diyerek bayrağı Amasyalı genç atletlere teslim eti. Bayrağı öperek alan Amasyalı gençler, Amasya il merkezine doğru koşarak yola çıktı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 15:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?