5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Sevgi bayrağı Amasya'da

SEVGİ BAYRAĞI AMASYA'DA

Türk gençliğinin Atatürk'e bağlılığının simgesi olan ve Samsun'dan yola çıkan Sevgi Bayrağı, Amasyalı gençlere teslim edildi.

Samsun Amasya sınırında düzenlenen törende bayrağı Samsunlu atletlerden teslim alan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ''Ulu Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı ulusal Kurtuluş Mücadelesi çerçevesinde, Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmek üzere gençler tarafından Atatürk'e olan bağlılık ve sevginin ifadesi olarak rengini şehitlerimizin kanından alan, bağımsızlığımızın simgesi Türk Bayrağı'nı Amasya Valimize takdim etmekten onur duyuyorum'' dedi ve bayrağı Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz'e teslim etti.

Bayrağı öperek teslim alan Vali Daşöz de, bu büyük gururu yaşatan, bağımsız ve hür bir ülkede onurlu bir şekilde yaşamamızı sağlayan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman aziz şehitlerimizi, burada bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in şanlı tarihimizin altın sayfaları olduğunu anlatan Daşöz, sözlerine şöyle devam etti: "Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin esir edilemeyeceğini bir kere daha tüm dünyaya gösterdik. Sadece kendi bağımsızlığımızı kazanmadık. Mazlum milletlerin de hürriyet mücadelesine ilham kaynağı olduk."

Törene Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Merzifon 5. Anajet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Atilla Öztürk, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Zafer Eren ve çok sayıda yetkili katıldı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve diğer Samsunlu protokol üyelerinin tören alanına Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüsle gelmeleri dikkat çekti. Gece Amasya Valiliği binasındaki Atatürk Köşesi'nde bekletilecek bayrak, yarın Amasya Tokat il sınırında törenle Tokatlı atletlere teslim edilecek.

Bayrak daha sonra da il sınırlarında benzer törenle teslim alınarak Sivas, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir üzerinden Ankara'ya taşınacak.

SEVGİ BAYRAĞI AMASYA'DA
SEVGİ BAYRAĞI AMASYA'DA
SEVGİ BAYRAĞI AMASYA'DA
SEVGİ BAYRAĞI AMASYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 13:49:04
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 17:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çağrı yener IP: 78.187.18.xxx Tarih : 9.05.2011 17:40:27

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.