5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Sevgi Bayrağı Amasya'da

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Ankara’da olacak Sevgi Bayrağı, Samsunlu gençlerden sonra Amasyalı gençlerin elinde Amasya Valiliği’ne kadar getirildi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasının 86. yıldönümünde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Ankara’da yapılacak törenlerde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e sunulmak üzere Samsun’dan yola çıkan Sevgi Bayrağı, geceyi Amasya’da geçirecek.

Gece boyunca Amasyalı izciler ve emniyet güçleri tarafından korunan bayrak, sabah saatlerinde Amasyalı gençlerin elinde Tokat İl sınırına kadar götürüldükten sonra Tokatlı gençlere teslim edilecek.

Bayrağın Amasya’ya gelmesi sebebiyle Valilik önünde yapılan törende, Amasyalı gençler, taşıdıkları bayrağı Vali Erhan Teanju’ya teslim ederlerken, bayrağı öperek teslim alan Vali Tanju, "Türk tarihi bayrağımızdır, Türk milleti bayrağımızdır, Atatürk’ümüz bayrağımızdır. Bayrağımızı bu gece Valilik binasında ağırlayacağız. Türk milleti daima bağımsızlığı ve istiklali için çalıştı. Bütün bunların sembolü ise bayrak olmuştur. Bayrak, Türk milletinin en kutsal değerlerinin en başında gelenidir" dedi.

Bayrak, törenin ardından Valilik binasında hazırlanan özel bölümde izciler ve emniyet güçleri tarafından koruma altına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 16:05:46
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 14:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?