22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Sevgi bayrağı Amasya'da

"Sevgi Bayrağı", Samsunlu gençlerden teslim alındıktan sonra coşkuyla karşılandığı Amasya'da valilik binasında hazırlanan özel bölmede izciler tarafından sabaha kadar korunacak. 

Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını atmasının 88. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunulacak olan ve Samsunlu gençlerden sonra Samsun-Amasya il sınırında Amasyalı gençlere emanet edilen Sevgi Bayrağı, gençlerin ellerinde valilik binasına kadar getirildi. Vali Celaleddin Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel, Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Özdemir ve daire müdürleri Sevgi Bayrağı'nı valilik binası önünde karşılarken, Amasyalılar da bayrağı taşıyan gençlere kentin girişinden itibaren Türk bayrakları ile sevgi gösterisinde bulundu. Gençlerden bayrağı teslim alan Vali Lekesiz, valilik binası içerisinde özel olarak hazırlanan bölmeye koyarak bayrağı izci gençlere emanet etti. 

Bayrak geceyi Amasya'da geçirdikten sonra Tokatlı gençlere teslim edilecek. Sevgi Bayrağı, Samsun ve Amasya'dan sonra Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir'e, 19 Mayıs 2007 tarihinde de Ankara'da yapılacak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e teslim edilecek.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 18:32:23
Güncelleme :9 Mayıs 2007 Çarşamba 18:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?