7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Sevgi Bayrağı Tokat yolunda

19 Mayıs 'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilecek olan Sevgi Bayrağı 1 gece misafir edildiği Amasya'dan engelli gençlerin elinde Tokatlı gençlere teslim edilmek üzere yola çıktı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun'a ayak basmasının 90. yılı nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak olan Sevgi Bayrağı'nı Samsunlu gençlerden teslim alan Amasyalı gençler, bayrağı 1 gece misafir ettikten sonra Tokatlı gençlere teslim etmek için yola çıktılar. Valilik makamında misafir edilen ve izci gençlerin başında sabaha kadar nöbet tuttukları bayrak, gençlere teslim etmek üzere Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan ve Belediye
Başkanı Cafer Özdemir ile birlikte misafir edildiği özel bölmeden alan Vali Celalettin Lekesiz, valilik önünde düzenlenen törenle bayrağı gençlere teslim etti.


Sevgi Bayrağı'nın 1 gece izci gençlerin nezaretinde misafir edildiğini açıklayan Vali Lekesiz, "Türk gençliğinin atasına sevgisi ve bağlılığının bir simgesi olarak Samsun'dan yola çıktı ve 19 Mayıs 2009 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e takdim edilecek. Gençler, yolunuz açık, yolculuğunuz kutlu olsun" dedi.
Vali Celatettin Lekesiz, öptüğü bayrağı engelli olan 16 yaşındaki Zehra Pala'ya teslim etti.

Zehra Pala kendisi gibi engelli olan arkadaşları ile birlikte Sevgi Bayrağı'nı alarak yola çıktı. Sevgi Bayrağı'nı Zehra Pala'dan alan 16 yaşındaki özürlü genç Lütfiye Kurt, bir müddet taşıdığı bayrağı Tokatlı gençlere ulaştırmak üzere arkadaşlarına teslim etti. Bu yıl 69.'su düzenlenen bayrak koşusunda ilk defa özürlü öğrenciler bayrağı taşırken, Sevgi Bayrağı'nı taşıyan ilk özürlü genç olan Zehra Pala ve
Lütfiye Kurt, bayrağı taşımanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söylediler.

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 11:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?