16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Sevgi Bayrağı Tokat'a uğurlandı

Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 88. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e verilmek üzere Samsun'dan gençlerin ellerinde yola çıkan Sevgi Bayrağı, Amasya'da geceyi geçirdikten sonra Tokatlı gençlere verilmek üzere uğurlandı. 

Samsunlu gençlerden teslim alındıktan sonra Amasyalı gençlerin ellerinde kent merkezine kadar getirilen ve geceyi özel valilik binasında olarak hazırlanan yerde geniş güvenlik önlemleri altında geçiren Sevgi Bayrağı, Tokatlı gençlere teslim edilmek üzere Vali Celaleddin Lekesiz tarafından yeniden Amasyalı gençlere emanet edilerek uğurlandı. 

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, daire müdürleri ve öğrencilerin katıldığı uğurlama töreninde Vali Lekesiz, özel bölmeden öperek aldığı bayrağı Amasyalı gençlere verdi. Bayrağı öperek alan gençler, sirenler eşliğinde koşarak kent merkezinden çıkarak Tokat il sınırına doğru yola çıktı. 

Sevgi Bayrağı, Samsun ve Amasya'dan sonra Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir'e, 19 Mayıs 2007 tarihinde de Ankara'da yapılacak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e teslim edilecek.
iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 11:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alp ışık IP: 88.230.14.xxx Tarih : 10.05.2007 21:45:54
Çok güzel olmuş!Sevgili vatanımız bizlere emanet.