7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

SGK 2 yaşında

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'un tek çatı altında birleşmesi sonucu Mayıs 2008'de kurulan ve Türkiye'nin en genç kamu kuruluşu unvanına sahip olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2 yaşında.


SGK Amasya İl Müdürlüğü personeli, kurumlarının kuruluşunun 2. yaşını pasta keserek kutladılar. SGK'nın 2. yaş günü pastasını İl Müdürü Ömer Eker ile 1977-1982 yılları arasında Amasya SSK İl Müdürlüğü yapan Hamit Saymaz kesti. SSK Amasya İl Müdürlüğü'nün kurucu müdürü olan Hamit Saymaz'a hizmetlerinin anısına teşekkür plaketi veren SGK İl Müdürü Ömer Eker, SGK'nın 25 bin çalışanıyla 7'den 77'ye, 70 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ayağına hizmet götüren devasa bir kuruluş olduğunu belirtti.


Sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda bir sosyal güvenlik sistemi kurmak ve yürütmek amacıyla Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur tüzel kişiliklerinin lav edilip, tek çatı altında birleştirilerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nun oluşturulduğunu belirten Ömer Eker, "Sosyal güvenlik reformunun ülke ve vatandaşlarımızın menfaatlerinin gereği olduğu inancıyla bilinçli bir kamuoyu oluşturmak, toplumda sosyal güvenlik reformuna karşı eksik ve yanlış bilgilendirmeden kaynaklanan olumsuz düşünceleri ortadan kaldırmak, kamuoyunu direk kaynağından doğru bilgilerle bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, kayıtdışı istihdam, kayıp ve kaçakçılarla mücadelenin toplumun her kesiminin görevi olduğunu hissettirmek amacıyla 11-17 Mayıs tarihleri arasında sosyal güvenlik haftasını kutluyoruz" dedi.


Ömer Eker, sosyal güvenlik sistemi hakkında vatandaşların sorularına cevap vermek amacıyla Yavuz Selim Meydanı'nda iletişim masası kurduklarını sözlerine eklerken, SGK'nın 2. yaş gününe Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Müftü Selami Emen, Eczacılar Odası Başkanı Besim Gökalp, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Çetin ve SGK Amasya İl Müdürlüğü çalışanları katıldılar.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 17:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esat şeker IP: 88.228.246.xxx Tarih : 29.08.2009 12:03:57

sayın başkan pasta ile hizmet olmuyor .Azda personelin iş yapıp yapmadığını kontrol ediniz .Yapilan muracatlar akdağdanda yüksek oldu heralde .bilişim dünyasında bu kadar laşkalık olmamalı. Muracatlar sümen altı oluyor diyeceğim ama sümende kalmadı artık. Şubenizdeki prim günlerinin SSK daki sicil  numarama aktarılması bu kadarmı zorki defaten verilen dilekceme rağmen şubenizdeki günlerimi sskya aktaramıyorsunuz. Acaba memurlarınız çokmu yoğun çalışıyorlar.Öğle ise bir pastada bizden olsun onlara helalinden ama. saygılarımla.