6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

SGK'dan Kızılay'a kan bağışı

SGK ÇALIŞANLARINDAN KAN BAĞIŞI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Amasya İl Müdürlüğü çalışanları, Kızılay'a kan bağışında bulundu.

SGK Başkanlığı ile Türkiye Kızılay Derneği arasında imzalanan protokol gereği kan bağışı kampanyası düzenlendiğini belirten SGK Amasya İl Müdürü Ömer Eker, “Zor günün dostu olarak bilinen Kızılay ile imzalanan protokol çerçevesinde 25 bin çalışanı ile kan vermeye yönelen SGK, diğer kurumlara öncülük yapmaktadır. Kan bağışı ulvi bir insanlık görevidir. Sağlık sıkıntısı bulunmayan tüm vatandaşlarımız bu insanlık görevini yerine getirmelidir” dedi.

İnsan vücudunda bulunan kanın başka bir şekilde üretiminin yapılmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Eker, “Bu sistem insanlar arasında yardımlaşmayı ve birbirimize daha çok ihtiyacımız olduğunu gözler önüne koymaktadır. Kan vermek hem bizim vücudumuz için hem de tanımadığımız bir başka insanın canına can katmaktadır” diye konuştu.

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz, sağlıklı bir insanın 120 gün aralıkla kan verebileceğini belirtirken, PTT Amasya Başmüdürü Ziya Başıaçık ile İş Kurumu Şube Müdürü Mahmut Köse'de kampanyaya destek verdiler.

114 personelin görev yaptığı SGK Amasya İl Müdürlüğü'nde personelin büyük bir bölümünün kan bağışı kampanyasına ilgi gösterdikleri görüldü.

SGK ÇALIŞANLARINDAN KAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 18:53:04
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 19:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?