6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Sigara tiryakisi velilere çağrı

VALİ DAŞÖZ'DEN SİGARA TİRYAKİSİ VELİLERE ÇAĞRI

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, sigara tiryakisi öğrenci velilerinden sigaraya verecekleri bir günlük ücreti, kitaba ayırmalarını rica etti.

Amasya'da sürdürülen 65 Bin Dev Öğrenci Projesi çerçevesinde bastırılan kitaplarla öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını amaçladıklarını, bu sebeple her ay tanesi 5 TL'den kitap satışı yapıldığını belirten Vali Daşöz, sigara tiryakisi öğrenci velilerine seslenerek, “Sigaraya vereceğiniz bir günlük ücreti, çocuklarınızın kitap parasına ayırınız” dedi.

Proje çerçevesinde Amasya'daki her öğrencinin evinde kitaplık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Vali Daşöz, yine proje bünyesinde nostaljik radyo ve kartpostal satışlarının devam ettiğini, bastırılan 50 bin adet kartpostal ile Amasya tarihinin en büyük tanıtımının gerçekleştirileceğini iddia etti. Vali Daşöz, Amasya merkez Atatürk İlköğretim Okulu'nun düzenlediği kermesin açılışını öğrencilerle birlikte yaparken, proje bünyesinde temin edilen maddi kaynakla birkaç okulun temelini atabilecek maddi birikime erişildiğini sözlerine ekledi.

VALİ DAŞÖZ'DEN SİGARA TİRYAKİSİ VELİLERE ÇAĞRI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 16:52:02
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 10:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?