4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Sigaraya karşı Milli mücadele

Yeşilay Amasya Şube Başkanı Halis Büyükbayraktar, sigaraya karşı yapılması gereken milli mücadelenin zamanının geldiğini belirtti.

Türkiye'de yılda yaklaşık 40 bin kişinin akciğer kanserine yakalandığını, akciğer kanserinin yüzde 85'inin, kronik bronşitin yüzde 75'inin, kalp hastalıklarının ise yüzde 25'inin sigaradan kaynaklandığını belirten Halis Büyükbayraktar, "100 bin kişilik nüfusta hiç sigara içmeyenlerin kansere yakalanma oranının yüzde 3-4 iken, günde bir paket içenlerde yüzde 61, 1-2 paket içenlerde yüzde 143, günde 2 paket ya da daha fazla içenlerde yüzde 217 olduğuna dikkat çekti.

Gelişmiş toplumların sigara canavarını toplumsal alanlarından dışladığını belirten Halis Büyükbayraktar, "Dünya toplumlarının medeniyet yarışındaki bu koşularına millet olarak ayak uydurmak zorundayız. İşte sağlığımızı ve yaşam alanlarımızı tehdit eden 'sigara' denen bu düşmana karşı ülkemizde 88 yıldır mücadelesini sürdüren Yeşilay olarak atılan yeni adımları milletimiz adına sevinçle karşılamaktayız. Şu bilinmelidir ki; Yeşilay sigara bağımlısı olanların karşısında değil, kurtarıcı olarak yanındadır ve onların sağlıklı yaşamları için var gücüyle çalışmaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 17:25:45
Güncelleme :31 Mayıs 2008 Cumartesi 18:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?