6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Şikayet ve tazminat tehdidi

Amasya Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, şikayet ve tazminat tehdidiyle karşılaşılmasının mesleklerini icra etme şartlarını bütünüyle ortadan kaldırdığını söyledi.


Amasya Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, Amasya Tabip Odası yönetimini devralmalarının 1. yılında Yönetim Kurulu üyesi Dr. Öner Duru ile birlikte düzenlediği basın toplantısında hekimlerin sıkıntılarını dile getirdi. Karadağlıoğlu, şikayet ve tazminat tehditleri yüzünden mesleklerini icra etmekte zorlandıklarını söyledi. Hekimlerin bazı kişiler tarafından çıkar amaçlı olarak şikayet edildiklerini belirten Karadağlıoğlu, "Tüm zorluklara göğüs gererek gece-gündüz çalışan, hizmet eden hekimlere saldırılması, hekimlerin darp edilmeleri, gerekli gereksiz şikayet edilip 'acaba tazminat alabilir miyim' düşüncesinde olunması hekim camiasında çok büyük üzüntüye neden oluyor" dedi.


Yetkililerin hekimler hakkında olumsuz beyanatlarının hekimleri hedef haline getirdiğini kaydeden Karadağlıoğlu, "Hasta hakları merkezleri amacından sapmış, hekim şikayet merkezi haline dönmüş ve hekimlerimiz mesleklerini icra ederlerken 'acaba başıma bir sıkıntı gelir mi' düşüncesiyle hareket etmekte. Son tahlilde, her tıbbi uygulamanın komplikasyonları göz ardı edilerek şikayet, tazminat tehdidiyle karşılaşılması, mesleğimizi icra etme şartlarını bütünüyle ortadan kaldırmaktadır. Bu hem hasta, hem
hekim hem de halkımız açısından ileride birçok sıkıntıları ortaya çıkartacaktır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 17:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?