7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Silah ticaretine polis baskını

Amasya polisi tarafından Merzifon ilçesinde yapılan operasyonda silah ticareti yaptığı iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Amasya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün yaptığı istihbari çalışmalar neticesinde Merzifon'da düzenlenen 09-09-05-01 kodlu operasyon sonucunda M.K., Y.U., Ö.G., K.K., İ.F., M.A., E.A., E.T. ve M.Ç. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 4 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet bulundurma ruhsatlı tabanca, 2 adet kurusıkıdan ateşli silaha çevrilmiş tabanca, 1 adet otomatik kuru sıkı tabanca, 9 adet şarjör, 2 adet
Helenistik ve Osmanlı Dönemi'ne ait bronz ve bakır sikke, 526 gram kenevir tohumu, 1 adet etnoğrafik kılıç ele geçirildi. Şüpheliler, "silah kaçakçılığı ve ticareti yapmak, nakletmek ve bulundurmak, kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet, ses ve gaz fişeği atabilen silahlar hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edilirken, M.K., Y.U., Ö.G., K.K. ve İ.F. çıkarıldıkları adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 14:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?