6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Sivil savunma kazalara hazırlıklı

Amasya Sivil Savunma Müdürlüğü, arama kurtarma çalışmalarında kullanılan cihazları denemek ve personelin kazalara hazırlıkla olmalarını sağlamak için sürekli eğim tatbikatları yapıyor.


Doğal afetler ve trafik kazalarında arama kurtarma hizmeti veren Amasya Sivil Savunma Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri, olası afetler ve kazalara hazırlıklı olmak için arama kurtarma çalışmalarında kullanılan cihazlarla birlikte süreli eğim tatbikatları icra ediyor. Sanayi Sitesi'nde bulunan hurdalıktaki araçları tatbikatlarında kullanan Sivil Savunma Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri hem olası kazalar ve doğal afetlere karşı hazırlıklarını yapıyorlar hem de arama kurtarma çalışmalarında kullanılan cihazların sürekli çalışır halde olmalarını sağlıyorlar.


2008 yılında Sivil Savunma Müdürlüğü'ne arama kurtarma çalışmalarında kullanılan ayırma, kesme ve delme cihazlarından oluşan toplam 34 bin liralık ekipman alındığını ifade eden Sivil Savunma Müdürü Adem Altun, "Biz bu çalışmaları her hafta yapıyoruz. Hem personelimiz deneyimini artıyor hem de ekipmanlarımızın kullanımını sağlayıp, personelimizin bu cihazları afet veya kaza esnasında zorluk çekmeden kullanmalarını sağlıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 11:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?