5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Sivil savunma ve sağlığa yatırım

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Sivil Savunma Müdürlüğü'ne doğal afet ve kazalarda kullanmak üzere makine ve teçhizat, Sağlık Müdürlüğü'ne ise acil müdahalelerde kullanmak üzere 2 adet ambulans aldı.

Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden karşılanan ve içerisinde canlandırma ünitesi, solunum cihazı gibi önemli tıbbi cihazların bulunduğu tam donanımlı 2 adet acil müdahale ambulansı Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edilirken, Sivil Savunma Müdürlüğü'ne ise 16 KW'lık dizel aydınlatma jeneratörü, 1 adet mutfak römorku, 6 adet motopomp ve 1 adet arama kurtarma botu alındı.

Toplam maliyeti yaklaşık olarak 240 bin YTL olan ambulans ve sivil savunma teçhizatı düzenlenen bir sergi ile tanıtılırken, Vali Celaleddin Lekesiz ve AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle yetkililerden bilgiler aldılar.

Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz, 1 ambulansın 70 bin 420 YTL'ye mal olduğunu açıklarken, Sivil Savunma Müdürü Adem Altun ise kendilerine alınan malzemelerin toplam maliyetinin 96 bin 670 YTL civarında olduğunu belirtti.

Halkın devlete ihtiyaç duyduğu olaylarda verilen hizmet kalitesinin yüksek olması için yeni araç ve gereçler aldıklarını belirten Vali Celaleddin Lekesiz, "Doğal afet, kaza, hastalık gibi olayların olmasını istemiyoruz ama maalesef olmak zorunda. Bu tip olaylar olduğunda hazırlıklı olmamız gerektiğini düşünüyoruz ve bu yüzden acil müdahale yapan kurumlarımıza Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden araç ve teçhizat alımı yaptık. Kullanılmamasını temenni ederiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 13:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?