6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Sivil savunmacılardan valiye ziyaret

Sivil Savunma Teşkilatı'nın kuruluşunun 50. yılı nedeniyle Amasya Sivil Savunma Müdürü Adem Altun ve Sivil Savunma Müdürlüğü personeli, Vali Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti.

Sivil Savunma Müdürlüğü çalışanlarıyla birlikte Vali Lekesiz'i ziyaret ederek yapılan çalışmaları anlatan Sivil Savunma Müdürü Adem Altun, "Bilindiği gibi ilimiz 1. derece deprem bölgesindedir. Çeşitli fay hatları ilimizin etrafından geçmektedir. 1999 depreminde öğrendiğimiz husus, büyük boyutlu depremlerin sadece merkezini değil civardaki yerleşim yerlerini de etkiliyor olmasıdır. Vizyonumuz stratejik planda belirtildiği üzere afetlerde, olağanüstü durumlarda ilimizin her türlü tedbirini önceden alıp, afet zamanında başarılı bir şekilde uygulamaktır. 2007 yılında aldığımız malzemelere ilave olarak yeni ekipmanları müdürlüğümüz bünyesine kazandırdık. Trafik kazalarında acil müdahale etmek amacıyla hurda araçlarda haftalık eğitimlerimizi yapıyoruz. Yaz mevsiminde dalgıçlarımız göletlerimizde eğitimlerini yaptılar. Okullardaki eğitimlerimize 13 bin 880 öğrenci ve öğretmenimiz katıldı. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın imzalamış olduğu protokol gereğince izcilere ve beden eğitimi öğretmenlerine afetlerde arama kurtarma eğitimi verdik" dedi.

Sivil Savunma Teşkilatı mensuplarının 50. yıldönümünü kutlayan Vali Lekesiz, "Sivil savunma sadece depremlerden kaynaklanan afetlere karşı kurulmuş bir teşkilat değildir. Muhtemel bir düşman saldırısına karşı, doğal afetlerin her türlüsüne karşı halkımızın moral ve motivasyonunu muhafaza etmek, can ve mal kaybını minimum düzeye indirmek için gerekli olan her türlü faaliyeti kapsar. Sivil savunma, isminden de belirtildiği gibi halkın kendi kendini savunmasıdır. Bu işin iki ayağı vardır. Birincisi halkın konuyu çok iyi kavramasına yönelik eğitim çalışmaları, ikincisi muhtemel bir afet halinde idarenin ve tüm toplumun bu işe müdahale edebilmesi için gereken fiziksel iyileşmedir. Dileğimiz afetlerin hiçbir zaman olmaması. Ancak konuyu bu şekilde geçiştiremeyiz. Her an afet olabilir gibi tüm toplumun bilinç düzeyini eğitim faaliyetleri aracılığıyla iyileştirmek gibi bir görevimiz var. Her yıl başta öğrencilerimiz olmak üzere sivil savunma eğitimlerimizi vermemiz gerekir. Bununla beraber yeni alet ve ekipmanlar ile kendimizi yenilememiz lazım. Bu konularda İl Stratejik Planı'na maddeler konuldu, imkanlarımız ölçüsünde yer yıl yeni malzemeler almaya çalışıyoruz. Hedefimiz doğal afetlerde, muhtemel düşman saldırısında kayıplarımızı asgari seviyeye indirmektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 00:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YAMAN KESİM IP: 88.227.83.xxx Tarih : 5.03.2009 10:18:26

AMASYA(KAF HATTINDA)  DEPREMSEL ÇEKİNCESİ BULUNAN İLİMİZDİR.GERİYE DÖNÜK AMASYA 'YI ETKİLEYEN ŞİDDETLİ DEPREMLERİN AMASYAMIZI ETKİLEDİĞİNİ BİLİYORUZ.GEÇMİŞTE 11 ŞİDDETLİ DEPREM MEYDANA GELMİŞTİR.ÖZELLİKLE DEPREM BİLİMCİLER KAF HATTININ İLİMİZİN SINIRLARI İÇİNDEN GEÇMESİ GEÇMİŞTE OLAN DEPREMLERİN GELECEKTEDE OLMASI MUHTEMEL OLDUĞUNU BELİRTİYORLAR.BU NEDENLE MERKEZ SİVİL SAVUNMA İLÇE MD SAYIN ADEM ALTUN'UN VE SİVİL SAVUNMA EKİBİNİN EĞİTİM ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYORUM VE ÖNEMSİYORUM SİVİL SAVUNMA İL TEŞKİLATINA BAŞARILAR DİLİYORUM.                                YAMAN KESİM /ÖZEL SEVGİ BAŞARIR İÖO MD.