4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Sivil toplum örgütleri, ABD'yi protesto etti

Amasya’da bir araya gelerek ABD karşıtı bir platform oluşturan sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partiler, Irak işgalinin biran evvel bitmesini istedi.

KESK, Memur-Sen, DİSK, Hak-İş, ADD, ÇYDD, Anadolu Gençlik Dergisi, CHP, EMEP VE ÖDP’nin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, ABD’nın Irak’ta katliam yaptığı ve bu soykırımın biran önce durdurulması istendi.

ABD’nin Irak’ta, siyonist İsrail’in Filistin’de işgal ve katliamlarının her geçen gün artarak sürdüğünü belirten Eğitim-Sen Samsun Şube Sekreteri Bilal Alabuğa, "İşgalin başladığı günden bu güne kadar Irak’ta çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden on binlerce insan katledildi. Camiler, okullar, hastaneler, pazar yerleri bombalındı, yakıldı, yıkıldı. Felluce’de sokaklarda cesetler kaynıyor ve Irak’ta halk "neredesin ey insanlık" diye bağırıyor. Bu insanlık suçuna, bu vahşet ve soykırıma daha fazla sessiz kalmayalım, artık dur diyelim" dedi.

Ayrıca yapılan açıklamada Aralık’ın 19’unda Yavuz Selim Meydanı’nda "Felluceliyiz, Filistinliyiz" mitingi düzenleneceği duyurularak tüm Amasyalılar davet edildi.

AMASYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 17:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?