5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Sports for tolorans projesi

Amasya İl Gençlik ve Spor Müdürü Celaleddin Kapçak, AB destekli 'Sports for tolorans' projesi kapsamında Türkiye dahil 4 ülke gençlerinin Amasya’da bir araya geleceğini açıkladı.


2 aylık bir zamanda 23 bin euroluk bir AB projesi hazırladıklarını, hoşgörü için spor anlamına gelen 'Sports for tolorans' isimli ve Türkiye, Polonya, Portekiz ve İspanya'yı kapsayan proje ile koordineli spor faaliyetleri yapacaklarını belirten Celaleddin Kapçak, "23 bin eoruluk projemizin kabul edilmesi durumunda temmuz ya da ağustos ayında Polonya, Portekiz ve İspanya'dan gelecek gençler, 8 gün kalacakları kentimizde çeşitli spor etkinliklerine katılacak" dedi.


İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından yürütülen gençlik projelerini anlatan Celaleddin Kapçak, "Gençlerin toplumsal ve milli değerlerin önemini kaybetmeden günümüz şartlarına uygun, kendisi ve toplum ile ilgili kararlara bilinçli bir şekilde katılabilmelerini, ekonomik ve kültürel gelişimini de sağlıklı bir biçimde örgütleyerek geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları gerekmektedir. Belirtilen demokratik oluşumun gerçekleşmesi sağlıklı bir eğitim programı belirlemek ve uygulamaktan geçer. Bu eğitimlerden birisi de serbest zaman değerlendirme eğitimleridir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 15:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?