4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

SSK Hastanelerinin devrine tepkiler çığ gibi

DİSK Genel-İş Sendikası Amasya Şubesi, SSK Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaparak, SSK Hastaneleri’nin Sağlık Bakanlığı bünyesine alınmasına tepki gösterdiler.
Amasya SSK Hastanesi acil girişi önünde geniş güvenlik önlemleri altında toplanan yaklaşık 30 kadar sendikalı işçi ve memur, SSK Hastaneleri’nin Salık Bakanlığı’na devredilmesi olayına tepki gösteren bir açıklama yaptılar.

Bu kararın endişe verici olduğunu belirten DİSK Genel-İş Sendikası Amasya Şube Başkanı Sezai Sernikli, "İşçilerin katkılarıyla oluşturulmuş bir kurumun mülkiyeti üzerinde iktidarın tasarrufta bulunması hukukun çiğnenmesi anlamına gelir. SSK’nın kamulaştırılmasında hukuksuzluk vardır. Yasal alanda mali ve idari özerkliğe sahiptir. Sahibi, primleri ödeyen işçilerdir. Dolayısıyla SSK hastanelerinde çalışanlar işsiz kalabileceklerdir. SSK çalışanlarının düzenli ek ödeme ve ikramiye dahil bir çok özlük hakları ortadan kalkacaktır" dedi.

Yapılan basın açıklamasına bazı SSK çalışanları, işyerlerinin camlarından alkışlayarak destek verirken, eylemciler ise olaysız olarak dağıldılar

amasya
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 15:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?