5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Suluova'da bir ilk gerçekleşti

30.12.2007 Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin İlçe binasında 32. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile girilen seçimlerde katılımcıların tüm oyları ile Ecz. Serpil Öztürk CHP’nin yeni ilçe başkanı oldu.


Kongre salonuna delegelerin yanı sıra çok sayıda katılımcılar oldu. CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Amasya İl Başkanı ve Yönetim Kurulu, Merkez İlçe Başkanı, diğer İlçelerimizin İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve birçok sivil toplum örgütlerinin başkanları ve temsilcileri kongre salonunda kongreyi izlediler.
Saat 13.00 de başlayan genel kurulda, divanın seçimine geçildi. Divan başkanlığına oy birliği ile Av. Musa Erkoç seçildi. Oturum gündem gereği Atatürk ve büyükler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açıldı.

Faaliyet raporu ve Kesin hesap raporlarının okunmasından sonra İlçe Başkanlığına adaylığını tekrar koymayan Son kez İlçe Başkanı sıfatıyla M.Ercan Süer tüm delegelere ve partililere çok duygusal bir konuşma yaptı.


M.Ercan Süer tüm partililere “ Değerli arkadaşlarım; Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeniden yapılanmasına sadece parti içi ilişkilerin dostluk ve kardeşliğe dayalı yeni bir anlayış temelinde geliştirilmesi önemli bir unsur olarak yer tutuyor. Sosyal demokrasi anlayışımızı denkleştirmeye ve geliştirmeye ihtiyacımız vardır. Sosyal demokrasi anlayışımız çok açıktır. Çok nettir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasi kaynaklarının temelinde iki ana pınar vardır. Bunlardan birisi Kuvay-i Milliye Müdafa-i Hukuk ve Bağımsızlık Mücadelesi Mustafa Kemal Hareketidir. Bu bizim hiçbir zaman kalbimizden koparılamayacak ana temel eksenimizdir.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyaset düşüncesinin temelinde ayrıca çağdaş sosyal demokrasi, eşitlik duygusu, özgürlük anlayışı vardır. Sosyal demokrasi vardır. Katılımcılık vardır. Çevre duyarlılığı vardır. Bağımsızlık onuru vardır. İnsana kimliğine saygı anlayışı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi tarihimizin derinliklerinden gelen o siyaset çizgisiyle çağdaş sosyal demokrasi anlayışının evrensel değerlerini kucaklaştıran çağdaş demokrat bir siyasi partidir. Cumhuriyet Halk Parti’si Sosyal Demokrat bir partidir.


Bunu özellikle vurgulama gereği duyuyorum. Çünkü zaman zaman Cumhuriyet Halk Partisi’ni yanlış anlama eğiliminde olanlar var. Açık ve net bir şekilde söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi insanın bütün yönlerine saygı duyar. İnsanın düşüncesine saygı duyar. O düşünce bizim düşüncelerimizin aynısı olmak zorunda değildir. İnsanın düşüncesi her şekilde saygı değerdir. İnsanın kimliğine saygı duyar, insanın kendi felsefi görüşü sanat anlayışına kültür anlayışına saygı duyar. Ve bende bu değerler öncüsünde seksen öncesinden bu zamana kadar sol siyasetin içerisinde yer aldım. Bundan sonrada olacağım. Hiçbir zaman bu dünya görüşümden vaz geçmeyeceğim.
Bu kongrede seçilen kim olursa olsun partime olan desteğim ve bağımlılığım her zaman devam edecektir. Şimdiden seçilecek olan İlçe başkanımıza ve yönetimine başarılar dilerim.” Dedi.


CHP Amasya İl Başkanının konuşmasından sonra söz alan bazı delegelerin sözlerine yer verildi.
Daha sonra divan başkanlığı seçimlere geçilmek üzere yetkisini Seçim Kurulu Başkanına devretti.
Tek liste ile girilen seçimde Ecz Serpil Öztürk Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni İlçe Başkanı oldu.
Yeni İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri: Başkan Serpil Öztürk, Üyeler Muharrem Yıldırım, Hasan Yarışçı, İnan Uysal, Eftal Tulum, Zeki Dalgıç, Rahmi Urfalı, Muhterem Fuat Boyeri, Güler Satılmış, Ahmet Yolcu ve Hayati Koca olmuştur.

İhsan Dadak
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 01:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?