5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Suluova'da eğitim seferberliği

Amasya'nın Suluova ilçesinde Kaymakamlık tarafından başlatılan 'eğitim seferberliği ve eğitimde fırsat eşitliği' çalışmalarında imkanı olmayan ailelerin çocuklarına okul öncesinden ÖSS'ye kadar imkan sağlanıyor.

Suluova Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Eğitim seferberliği ve eğitimde fırsat eşitliği' çalışmaları kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından okul öncesi eğitime yönelik olarak hazırlanan 'Minik adımlar büyük gelecek', ÖSS'ye yönelik 'Dönüm noktası', SBS'ye yönelik 'Eğitim köprüsü' projelerinin daha önceden hazırlanarak Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini belirten Suluova Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, 3 proje için SYDV Genel Müdürlüğü'nden 645 bin 310 YTL kaynak aktarıldığını söyledi.

Minik Adımlar Büyük Gelecekler Projesi'ne 284 bin 760 YTL kaynak ayrıldığını söyleyen Kaymakam Osman Aslan Canbaba, "Projemizin amacı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının okulöncesi eğitimi almalarını sağlayarak onların olgunlaşma ve gelişme açısından akranlarından geri kalmamaları, duygusal, bilişsel ve zihinsel gelişimlerini tamamlamalarını sağlayacak imkanlar sunarak eğitimde fırsat eşitliği ilkesini gerçekleştirmeyi sağlamaktır. Proje kapsamında okulöncesi eğitimi alacak öğrencilerimize giyecek, okuldaki yiyecekleri, oyun malzemeleri, kırtasiye malzemeleri, kişisel sağlık ve bakım ürünleri ve öğrencileri evden okula, okuldan eve götürecek servis hizmeti verilecek" dedi.

SBS ile ilgili hazırlanan Eğitim Köprüsü Projesi için SYDV'nin 224 bin 100 YTL kaynak gönderdiğini belirten Kaymakam Canbaba, "Bu proje ilköğretim 6., 7. ve 8. sınıflarda her yıl yapılacak olan SBS sınavlarına hazırlanmalarını sağlayacak bir proje. Proje kapsamında SBS kursundan faydalanacak 400 öğrencimizin defter ve kırtasiye ihtiyaçları, konu testleri, deneme sınavları, kitap setleri, soru bankaları, öğle yemekleri, karşılanacak. TOKİ Mehmet Çelebi İlköğretim Okulu'na evlerinden alınarak servislerle götürülecek olan öğrenciler kurs sonunda yeniden servislerle evlerine bırakılacak" diye konuştu.

ÖSS'ye yönelik hazırlanan Dönüm Noktası Projesi için SYDV tarafından 136 bin 450 YTL kaynak ayrıldığını açıklayan Canbaba, "Yine bu proje ile imkanı olmayan ailelerin çocuklarını açacağımız kurs ile ÖSS'ye hazırlayacağız. 150 öğrencinin faydalanacağı proje içinde öğrencilerin kırtasiye, deneme testleri, ÖSS hazırlık kitapları, soru bankaları ve öğle yemekleri karşılanacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 20:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?