4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Suluova'da kirlilik alarmı

Amasya'nın Suluova Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, şehir merkezinde bulunan ahırlar nedeniyle kirletilen Tersakan Çayı'nın kurtarılması için bir proje hazırlığında olduklarını söyledi. 

Suluova şehir merkezinde bulunan ahırların pisliklerinin Tersakan Çayı'na bırakılması ve bu nedenle çayın karıştığı Yeşilırmak'ın kirlenmesini önlemek için yeni bir çalışma yaptıklarını belirten Kaymakam Canbaba, "Hayvan atıklarının değerlendirilip gübre olarak tarlalara verilmesini gerçekleştirebilirsek, kirliliği önemli oranda azaltmış olacağız. Belediyenin arıtma sistemi çalışmaları var, o kurulduğunda da kirlilik yine en az seviyeye inecek" dedi. 

Hayvancılığa büyük önem verdiklerini söyleyen Canbaba, "Suluova'da hayvancılığı daha da geliştirmek istiyoruz. Kombina var, belediyenin kesim hanesi var. Buralar ilçemiz için önemli yatırımlardır. Buraların atıl kalmasını istemiyoruz. Çalışmaları devam eden Organize Besi Bölgesi hayata geçtiği zaman şehrin kirliliğinin azalmasına büyük katkısı olur" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 14:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?