15
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Suluovalılar 30 yıllık rüyaya kavuşuyor

Amasya'nın Suluova ilçesinde 30 yıldır hasretle beklenen ve ilçenin geleceğinde önemli bir yer tutan 'Organize Besi Sanayi ve Organize Sanayi Bölgesi' projelerinin temeli atılıyor.

İlk müracaatı 2004 yılında yapılan, 3 yıl gibi kısa bir sürede resmi işlemleri bitirilen ve Orta Karadeniz Bölgesinin en aktif Organize Sanayi Bölgesi olma özelliğine aday konumda bulunan Suluova Organize Sanayi Bölgesi'nde sona gelindi.

Aynı zamanda Türkiye'de bir ilk olan Besi Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte 12 Haziran 2007 tarihinde altyapı ihalesi gerçekleştirilen Suluova Organize Sanayi Bölgesi'nin temelleri atılıyor. 17 Ağustos 2007 tarihinde her iki alanda da yapılacak olan temel atma törenleri öncesi İlçe Kaymakamı O. Aslan Canbaba, Belediye Başkanı Mahmut Boz incelemelerde bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Başkan Boz; "30 yıldır ilçenin rüyası olan Organize Besi Bölgesi ve yine ilçe için büyük önem arz eden Organize Sanayi Bölmesi'nin temel atma törenlerini 17 Ağustos Cuma gerçekleştireceğiz. Sabırsızlıkla beklediğimiz bu iki dev projenin temel atama törenine tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

Suluova Kaymakamı Canbaba ise daha önceden Sanayi Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan Organize Besi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgesi temel atma törenlerine tüm Suluova halkını beklediklerini dile getirdi.

Zaman
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 17:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?