7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Suluova'ya taşınabilir okul

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde toplam 150 adet yapılan çelik konstrüksiyonlu, taşınabilir ilköğretim okullarından birisi Amasya'nın Suluova ilçesine yapılıyor.


Suluova'ya açılan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin bu sene 60 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayacak olması nedeniyle bu okul Suluova Lisesi'nde hizmet verecek. Suluova İlköğretim Okulu'nun Marif Mahallesi'nde yeni yapılan taşınabilir ilköğretim okuluna taşınmasıyla boşalan yerine ise Suluova Lisesi geçecek. Yeni yapılan okulun 8 derslikli, laboratuvarları ve idari odalarının bulunduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı'na yaklaşık 1 milyon liraya mal olduğunu belirten Kaymakam Osman Aslan Canbaba, çelik konstrüksiyonlu binanın depreme dayanıklı olduğunu belirtti.
Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ile birlikte montajı devam eden okulu gezen Kaymakam Osman Aslan Canbaba, "Bu okul gerektiğinde yüzde 10 kayıp ile istenilen yere taşınabilecek özellikte bir okul. Taşınabilir nitelikli okuldan Amasya'da toplam 3 tane var" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 12:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?